Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Regidoria de Medi Ambient presenta diferents accions per millorar la mobilitat

Amb motiu de la setmana de la Mobilitat Sostenible, la Regidoria de Medi Ambient ha presentat una sèrie d'accions que s'han realitzat o que es troben en procés de fer-se al municipi, per millorar la mobilitat dels ciutadans a peu, en bicicleta o en transport públic. Entre elles destaca la construcció del carril bici, que envoltarà tot Ripollet i un taller de recuperació de bicicletes.
La regidora de Medi Ambient, Gemma Edo, durant la compareixença amb els mitjans, ha agraït el suport de tots els departaments de l'Ajuntament que han col·laborat amb el projecte, especialment els regidors d'Esports, Xavier Peñarando, Comerç, Industria i Turisme, Joan Fandos i Serveis Municipals, Toni Francolí, als que ha disculpat per temes d'agenda.

Quan a les activitats de la setmana de la Mobilitat Sostenible, el proper diumenge, amb col·laboració del Patronat d'Esports es farà la 15a Bicicletada Popular, sota el lema 'Pedala contra el canvi climàtic'. Les activitats començaran a les 10 del matí, a l'estructura d'oci del parc dels Pinetons, amb activitats per a tota la família i a les 11 serà la sortida de la cursa. La comitiva arribarà fins l'escola Tiana on tots els participants rebran un obsequi i podran gaudir de la botifarrada popular de les Festes de la Tardor.

Carril bici
Tal i com va explicar la regidora de Medi Ambient, Gemma Edo, l'objectiu és fer una anella per tot el municipi. En aquests moments s'està finalitzant el traçat que passa pels Mossos d'Esquadra i es continuarà pel camí de la Serra i la zona Pinetons. A més, també s'han habilitat diferents zones internes pel municipi, on conviuen bicis i cotxes i bicis i vianants. Segons ha informat la regidoria, amb la creació del carril, s'han perdut 187 llocs d'aparcament, però es faran uns canvis de senyalització que permetran crear-ne 232 més. És a dir que es guanyen 45 llocs nous.

Aparcament de Rotació
Una altra de les accions, del Pla de mobilitat i que va entrar en funcionament fa un any és l'aparcament gratuït de rotació. L'objectiu de la iniciativa és facilitar l'aparcament a els zones comercials. Segons ha declarat la regidora, Gemma Edo, la iniciativa està funcionant molt bé.

Transport públic
Des del Pla també s'ha potenciat d'altres accions com ara potenciar les línies d'autobús urbà, allargant aquelles línies que tenen més demanda, com ara fins al barri de Can Tiana o la que arriba fins al Taulí.

Barreres arquitectòniques
Tant amb el suport dels FEIL durant l'any 2009, com amb el suport del Patronat Municipal d'Ocupació, en els darrers dos anys s'han eliminat bona part de les barreres arquitectòniques del municipi.

Reciclatge de bicicletes
Gràcies als plans extraordinaris d'ocupació local, des del Patronat Municipal d'Ocupació s'està realitzant un taller de recuperació de bicicletes. El projecte consisteix en recollir bicis velles i trencades perquè les tornin a fer noves. En aquests moments des del PMO s'està parlant amb altres departaments de l'Ajuntament, entre ells la Regidoria de Medi Ambient, per tal d'utilitzar aquestes bicicletes en algun projecte pels veïns de la ciutat, aprofitant el nou carril de bicicletes. Un cop finalitzi la convocatòria dels PEOLS, està previst fer una Escola d'Oficis per continuar reciclant bicicletes. Aquest projecte està destinat a joves de 16 a 24 anys, que estaran sis mesos de formació i sis mesos contractades pel PMO fent el projecte.

F.R.

Foto:
- Rosa Esparrach i Gemma Edo, en roda de premsa.