Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Del 22 al 29 de setembre, a través de la Regidoria de Medi Ambient i la Casa Natura, Ripollet celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. L'objectiu d'aquesta setmana és insistir en l'impacte de l'ús abusiu del transport privat en la qualitat de l'aire i potenciar l'ús de transports alternatius i menys contaminants com el transport públic, la bicicleta o simplement anar a peu.
Dissabte, dia 26 de setembre, la festa començarà a les 10 hores als Pinetons, prop de l'estructura d'oci per a la gent gran, on la Casa Natura organitzarà uns tallers de medi ambient.

El mateix dia 26, a les 11 hores, començarà una passejada en bicicleta pels voltants del municipi guiada per la Policia Local. Aquest acte pertany a la campanya 'Pedalada contra el canvi climàtic' i està coordinada pel Patronat Municipal d'Esports. La pedalada finalitzarà a l'escola Tiana on hi haurà una botifarrada popular, inclosa dins els actes de les Festes de la Tardor del barri Can Tiana-Pont Vell.

Compartir cotxe
Compartir Cotxe és un bon recurs per estalviar diners, energia i reduir les emissions de CO2. A través de la pàgina web de l'Ajuntament de Ripollet ripollet.compartir.org s'ofereix la possibilitat de Compartir Cotxe des de l'any 2006, facilitant la trobada entre persones que disposen de vehicle i volen compartir les places disponibles, o bé persones que no disposen d'ell i necessiten desplaçar-se ocupant aquestes places.

Omplint un senzill formulari amb l'origen i destí, i les preferències de cerca és molt fàcil trobar a un acompanyant per a compartir un viatge, ja sigui per anar a treballar, a la universitat o a altres destins. Utilitzant aquest servei el municipi de Ripollet intenta millorar la utilització de l'espai públic, reduint els cotxes en la via pública. En definitiva, es tracta de fomentar l'ús racional del transport privat.

Algunes dades
El número d'usuaris del servei de Compartir Cotxe de l'Ajuntament de Ripollet va en augment cada any, així com els viatges compartits. En l'últim any el número d'usuaris s'ha incrementat en 24 usuaris, dels quals un 33,33% són dones i el 66,67% són homes. El número total de viatges que s'han anunciat durant el 2009 ha sigut de 2, dels quals un 21% han arribat finalment a compartir el trajecte, i s'han compartit uns 73 viatges diaris. Això significa que, a part dels cotxes que s'han reduït en la via pública, el promig d'ocupació del vehicle ha sigut de 2,91 usuaris, i s'ha aconseguit que, entre tots els usuaris que han compartit el cotxe, s'hagin estalviat un total de més de 74.243 € durant aquest últim any.

F.R.