Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gairebé 6.000 alumnes tornen a l'escola

Aquest dimarts, 7 de setembre, Ripollet acollirà a les seves aules uns 3.900 alumnes des de P3 fins a 6è de primària i uns 1.900 d'ESO, batxillerat i cicles formatius als instituts. Pel que fa als alumnes que s'incorporen a P3, enguany s'han preinscrit durant el període oficial un total de 531 nens i nenes, cosa que ha fet que s'hagin hagut d'adequar dues noves aules de P3: una a l'escola Els Pinetons, que tindrà un total de 100 alumnes d'aquest nivell, i una altra a l'escola Ginesta, que acollirà altres 75 alumnes. Pel que fa a la resta d'escoles, tant públiques com concertades, tenen les aules plenes, amb 25 o 26 alumnes cadascuna.
Pel que fa a primer de ESO s'han matriculat 315 estudiants i a les escoles bressol també s'han atorgat les 122 places.

Reformes d'estiu a les escoles
Com cada any, s'han realitzat millores en alguns centres educatius aprofitant la temporada de vacances. És el cas de les finançades pels FEOSL, que han permès pintar durant l'època estival les escoles Francesc Escursell i Enric Tatché i substituir el sistema d'il·luminació de l'escola Josep Maria Ginesta per un de millor eficiència. Després de l'estiu s'iniciaran les reformes finançades per la partida d'inversions de l'Ajuntament de Ripollet. Amb aquest pressupost, es canviaran les finestres de la primera planta del CFA Jaume Tuset i s'adequaran també les de l'escola Tatché. A l'escola bressol La Verema, es renovaran els lavabos de parvulari i es posarà una coberta de policarbonat.

Llibres digitals
Després que l'INS Can Mas iniciés el curs passat la implantació del llibre digital, l'INS Lluís Companys s'adhereix al projecte aquest curs 2010-2011. Així, durant el mes de setembre s'està realitzant l'adaptació de les aules i la compra per part dels alumnes dels ordinadors. L'objectiu és que els alumnes de 1r i 2n d'ESO iniciïn l'ús dels llibres a partir del mes d'octubre.

Ajudes per a comprar llibres i material escolar
Un any més, l'Ajuntament de Ripollet ha tramitat l'ajuda universal de 36 euros, per a llibres de text. Aquesta beca està adreçada a tots el nens i nenes empadronats a la localitat, que cursin estudis des de P3 fins a 6è de primària. Es tramita únicament per Internet, a través de l'aplicació que s'ha habilitat a la web . El termini de presentació finalitza el proper 30 de setembre. Fins a la mateixa data restarà oberta la convocatòria perquè les AMPA sol·licitin els ajuts per a la socialització dels llibres de text. En el cas d'aquestes associacions, les aportacions seran de 1.000 euros per als centres amb dues línies i de 600 euros per als d'una línia. El pressupost per a tot el paquet de beques s'ha previst en uns 125.000 euros. Per la seva banda, la Regidoria de Serveis Socials ha atorgat gairebé 24.000 euros en ajudes per a llibres i material escolar pel curs 2010-2011. De les 615 sol·licituds presentades, se n'han aprovat 433.

F.R.

FOTO: 1er dia a l'escola Anselm Clavé.