Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 4 milions d'euros per als afectats passius per l'amiant

Els 47 afectats passius de l'amiant rebran d'Uralita una indemnització total de 3.918.594,64 euros pels danys derivats de l'exposició a la pols d'amiant procedent de la fàbrica que l'empresa tenia entre ambdues localitats. Així ho dictamina la sentència del Jutjat de Primera Instància n°46 de Madrid després del judici que va tenir lloc el passat mes de maig. La sentència és pionera a Espanya, ja que es tracta de la primera vegada que els demandants no són empleats de la fàbrica, sinó 47 veïns i familiars de treballadors i que, segons la resolució judicial, pateixen malalties que són producte del contacte que han mantingut diàriament amb l'amiant que utilitzava Uralita per fabricar els seus materials. L'empresa, segons informa el diari 'El País', acata la sentència, però no hi està d'acord, i per tant la recorrerà.
Tot i que l'empresa Uralita ha defensat durant tot el judici que sempre va complir la legislació vigent sobre el tractament industrial de l'amiant, el Jutjat de Primera Instància número 46 de Madrid ha considerat que "és clar" que la causa dels patiments dels demandants, o dels seus familiars morts, és l'activitat industrial realitzada des de 1907 a la factoria.
Segons la sentència, els mitjans de transmissió que han causat les malalties dels demandants abasten des de les emissions de la fàbrica en forma de pols d'amiant, la manipulació de la roba dels treballadors per part dels seus familiars i la contaminació derivada de la degradació de dipòsits de residus derivats de la pròpia activitat industrial.

Els afectats demanaven una indemnització inicial de 5 milions d'euros.

L.P.

Foto: Façana de l'empresa Uralita
Foto2: Els membres de la junta de l'Associació el dia que el jutjat de Madrid va admetre a tràmit la denúncia.