Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla local de convivència presenta l'Observatori de Civisme

Des del Pla local per la convivència s'ha presentat una nova iniciativa per determinar quines són les infraccions, a nivell de civisme ciutadà, més habituals del municipi. El projecte, que s'està realitzant amb el suport de la Diputació de Barcelona, es va posar en marxa des del mes de març de forma transversal amb la Policia Local, Brigada, OAC, Mossos d'Esquadra, Jardineria i Serveis Municipals
L'observatori consisteix en què quan qualsevol d'aquests departaments rep una queixa o avis de que s'ha produït una acció incívica (una pintada, trencar el mobiliari urbà, aparcar malament o un veí que no recull la caca del gos), en recull totes les dades i les fa arribar a una base de dades. Posteriorment, aquestes dades seran analitzades per tipologia i zona del municipi per tal de realitzar les accions preventives pertinents.

En aquest sentit, tal i com va declarar el regidor de Joventut, Ferran Tornel, "l'observatori ens permetrà conèixer el funcionament de l'ordenança de civisme, un cop es comenci a aplicar". Els departaments implicats ja porten tres setmanes portant aquest registre, que ja compta amb 88 incidències. "Per exemple", declarava Tornel, "la nit de Sant Joan es van trencar 44 papereres. De cara a l'any vinent podrem fer acciones preventives perquè això no torni a passar".

F.R.

Foto:
- (D'esquerra a dreta): Carlos Sanjuan, tècnic responsable del projecte amb el regidor de Joventut, Ferran Tornel.