Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dues noves exposicions obren el mes de juliol del Centre Cultural

Dilluns, 5 de juliol, el Centre Cultural va acollir la inauguració de dues noves mostres artístiques. En primer lloc Material trobat, una mostra de collage realitzada per Eulàlia Puig. L'autora va fer una visita a la mostra acompanyada per la seva filla i el regidor de Cultura, Ferran Tornel. Posteriorment, els membres de l'Associació d'Espectadors van presentar Simfonia d'emocions, on es pot veure una petita mostra de totes les activitats que realitza l'Associació, des de fa 16 anys.

Material Trobat
Les mirades atentes, sensibles i profundes existeixen. Així es converteixen en una forma d'interpretar les coses, de viure-les i assaborir-les per entendre la vida d'una forma particular i percebre el sublim en el més senzill. Aquesta és la filosofia de les obres d'Eulalia Puig, que inspirades en el mar, es podran veure fins al 31 de juliol a la Sala d'Art.

Associació d'Espectadors
L'exposició és un recorregut visual pels 17 anys d'existència de l'entitat i dels 16 anys de programació professional del Teatre Auditori que gestiona des de l'inici l'Associació d'Espectadors a través d'un conveni amb l'Ajuntament de Ripollet. Una part destacada de l'exposició és el documental, realitzat per David Fontanals, sobre la part amagada del teatre. De la mà dels actors, actrius i companyies que han actuat en els darrers sis mesos en el teatre, el documental s'endinsa en alguns aspectes amagats per al públic: els assajos, la preparació de l'escenari, el muntatge dels instruments, tot i que també mostra fragment d'algunes actuacions. La mostra es podrà veure fins al dia 28 a la Sala 1.

A banda dels materials exposats permanentment a la Sala, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell ha volgut organitzar activitats en el marc de l'exposició. Així, les components del Cafè Literari realitzaran un homenatge a dos poetes desapareguts i dels quals es commemoren l'aniversari de la mort i del naixement. Són Salvador Espriu i Miguel Hernández. L'activitat serà una barreja de poemes recitats i de cançons. Serà el proper dilluns, 12 de juliol, a les 20 hores al Centre Cultural.

D'altra banda, Àngel Esteve i Rafel López, ànimes de les Nits de Música, faran una sessió especial que recorrerà composicions que s'han escoltat en les diferents edicions de les Nits de Müsica. L'han anomenat Les músiques de les Nits de Música i serà el dijous 15 de juliol, a les 20 hores al Centre Cultural.

Finalment, la companyia de teatre de Ripollet La Careta, participarà en la cloenda de l'exposició, amb diferents quadres de la seva darrera obra "Bodas de sangre". Durant la cloenda, els assistents podran conèixer, a través d'imatges, les propostes del primer trimestre de la nova programació.

F.R.

Fotos:
- Tornel amb l'autora i la seva filla durant la visita a l'exposició.
- Una de les obres de Puig.
- La mostra de l'Associació d'Espectadors era totalment interactiva.
- Durant la presentació