Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'EduArt seleccionat com a pràctica significativa per la Diputació de Barcelona

El Programa d'Educació Artística a les escoles de Ripollet, l'EduArt, ha estat seleccionat com a pràctica significativa en el Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de la Diputació de Barcelona. És tracta d'un servei impulsat per aquest ens, la Fundació Carles Pi i Sunyer i els ajuntaments de la província de Barcelona que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió de l'àmbit local.
En termes de la Diputació de Barcelona, l'EduArt ha estat seleccionat "perquè representa una aportació innovadora i de qualitat a les polítiques i serveis municipals". La selecció ha comptat amb el suport d'experts de reconegut prestigi que han elaborat un document amb els criteris d'avaluació que han de definir una iniciativa innovadora per a cadascun dels àmbits.
Per facilitar la seva difusió, les bones pràctiques estan recollides al web bbp.cat. En aquesta pàgina es destaquen aquelles activitats que es duen a terme en diferents municipis catalans de més de 10.000 habitants i que, per una raó o una altra, tenen una rellevància especial. En aquest sentit, les pràctiques estan dividides en "bona pràctica" i "pràctica significativa". L'EduArt és una de les 19 pràctiques significatives dins l'àmbit educatiu.
L'EduArt va començar el curs 2007-2008 gràcies a una iniciativa del Patronat Municipal de Cultura de Ripollet, i l'aportació econòmica d'una part del pressupost de la Regidoria d'Educació, a través del Pla Educatiu d'Entorn. Es tracta d'un projecte innovador que ha substituït les activitats extraescolars i que està basat en l'àmbit de les arts escèniques i les arts visuals, amb una visió contemporània i amb professionals especialitzats. El passat mes de maig, l'EduArt va ser també seleccionat per a participar en el 5è Congrés d'Educació i Entorn que va tenir lloc a la Seu d'Urgell.

F.R.