Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

9,25, la nota més alta de la selectivitat a Ripollet

67 dels 72 alumnes de 2n de Batxillerat de Ripollet que es van presentar a la convocatòria de juny de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), és a dir el 93%, han aprovat la selectivitat. La nota més alta d'enguany ha estat un 9,25, a la fase general de la prova, aconseguida per un alumne de l'INS Lluís Companys. L'any passat va ser d'un 8,9, aconseguida també per un estudiant del mateix centre. Els 5 alumnes suspesos tenen una nova oportunitat d'aprovar del 7 al 9 de setembre.
A la primera convocatòria, que va tenir lloc del 9 a l'11 de juny a la UAB, es van presentar 13 dels 27 alumnes de l'INS Can Mas i han aprovat tots, amb una nota màxima del 6,75. També s'han examinat 33 dels 57 estudiants del Lluís Companys, on 4 no han aconseguit superar les proves. Per últim, 26 dels 38 alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Palau Ausit van fer la selectivitat al juny i han aprovat 25, amb una nota màxima d'un 8,40.

40 alumnes menys
A banda dels bons resultats, enguany també destaca un important descens dels alumnes de Ripollet examinats, ja que s'han presentat 40 menys que el juny de 2009, quan van fer la selectivitat un total de 112 estudiants de 2n de Batxillerat. L'any 2008 es van presentar a les PAU 104 alumnes.

Novetats
La convocatòria de juny de 2010 ha estat la primera en què la prova d'accés s'ha fet d'acord amb un nou model, derivat, d'una banda, del batxillerat LOE i que coincideix, d'altra banda, amb la implantació de l'espai europeu d'educació superior. Així, enguany l'examen ha consistit en una primera fase general i obligatòria on l'alumnat s'ha examinat de cinc matèries, dues menys que fins l'any passat. La nota mínima per superar aquesta primera part és el quatre. La segona fase, totalment optativa, ha consistit en tres proves, d'assignatures directament relacionades amb l'elecció que hagi fet l'alumne de cara a matricular-se a la universitat. En aquesta segona part, la nota necessària per aprovar és el cinc.

R.H.