Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Signat el conveni de col·laboració amb l'Associació d'Afectats per l'Amiant

L'Ajuntament de Ripollet va renovar el passat dimarts, 22 de juny, el conveni de col·laboració amb l'Associació d'Afectats per l'Amiant. Per segon any consecutiu, amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet i mitjançant la Regidoria de Medi Ambient, l'Associació d'Afectats per l'Amiant realitzarà un servei d'atenció a la ciutadania sobre aquest producte mineral tan nociu per a la salut. L'objectiu d'aquesta oficina és informar de tot el que afecta els drets de les persones afectades, directa o indirectament, per les patologies derivades de l'exposició a l'amiant, així com els criteris a tenir en compte en l'eliminació i recollida de residus domèstics amb amiant. El servei funcionarà el segon dilluns de cada mes, de 18 a 20 hores, al Centre Cultural (rbla. de Sant Jordi, 2-4).
Des de la regidoria de Medi Ambient es recorda que cada any, entre les activitats d'educació mediambiental adreçades a tots els públics i incloses a l'agenda d'activitats de la Casa de Natura, es programa una conferència sobre les patologies relacionades amb l'amiant. L'objectiu d'aquesta conferència és donar a conèixer l'estat dels estudis sobre la patologia de l'amiant i informar la població sobre aquestes malalties, les formes de prevenir els seus efectes i els tractaments per als malalts actuals.

Amiant o asbest
L'amiant o asbest es coneix des de l'antiguitat i s'ha usat sobretot a partir del segle passat per elaborar diversos materials per les seves propietats físiques i químiques i el seu baix cost. En el nostre municipi, la utilització més corrent de l'amiant ha estat per elaborar fibrociment amb amiant. És un material fet de ciment i fibres d'amiant utilitzat en la construcció fins a l'any 2002. El fibrociment amb amiant pot tenir conseqüències per a la salut quan es trenca, perquè llavors allibera unes fibres molt petites d'amiant que, si es respiren, poden entrar al pulmó i provocar malalties com l'asbestosi, el càncer de pulmó o el mesotelioma.

R.H.