Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple del 17 de juny de 2010El Defensor del Ciutadà presenta la memòria del 2009

Dijous, 17 de juny, es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal, que va comptar amb 11 punts de l'ordre del dia. Entre ells, la presentació de la Memòria del Defensor del Ciutadà que resumeix la feina feta per l'oficina al llarg de l'any 2009. En total han estat 36 expedients tramitats, sobre departaments com ara la Policia Local, Urbanisme o la Via Pública.
El debat plenari va continuar amb una modificació de les partides econòmiques de l'Ajuntament, per valor de 44.800 euros. El motiu era destinar 40.000 euros a la reparació del col·lector situat al carrer del Calvari entre Pau Casals i Covadonga que en els darrers dies ha donat alguns problemes als veïns de la zona. Els restants 4.800 euros s'utilitzaran per adquirir maquinària destinada a la Brigada Municipal. El punt es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

Aquest no va ser l'únic punt que va comptar amb el suport de tot el plenari, ja que també va succeir amb l'aprovació del Reglament de la 2a activitat de la Policia Local, la compareixença de l'Ajuntament en un judici, presentat pels germans Cruz, i que fa referència als terrenys on s'ha de construir una nau industrial dedicada als serveis de recollida del municipi i en declarar deserta la concessió administrativa per la col·locació d'antenes de telefonia mòbil a Ripollet.

El darrer punt de la sessió, previ al debat de les mocions, va ser la modificació del projecte del Centre d'Assistència Primària tot i que aquesta no afectarà al pressupost ja establert. Es va acceptar amb els vots favorables de PSC, CiU i el PP i l'abstenció del CpR.

Extens debat de mocions
Les primeres dues mocions van ser presentades pel PP. Al primer text, els populars van sol·licitar al govern que els horaris de celebració dels plens extraordinaris es consensuïn amb tots els grups del Ple, abans de convocar-se i que s'intenti respectar l'horari habitual, 2/4 de vuit del vespre. Es va rebutjar amb els vots en contra del govern i els favorables de l'oposició. El segon text, sobre els Mitjans de Comunicació Municipal, demanava la celebració d'un Consell d'Administració monotemàtic sobre la situació dels mitjans municipals i el canvi de tasques del gerent actual del Patronat. També es va rebutjar amb els vots encontra de PSC i CiU i els vots favorables de PP i CpR.

Per la seva part el Compromís per Ripollet també va presentar una moció sobre els mitjans de comunicació locals, en aquest cas demanat la supressió del Butlletí Municipal i la dimissió del regidor Albert Castro. També va ser rebutjada, amb no comptar amb els suport del govern municipal.

La darrera moció, relativa a l'atac de l'exèrcit israelià a la "Flotilla de la Libertad", va ser presentada pel govern i consensuada amb els grups municipals. El text es va aprovar amb el suport de PSC, CiU i CpR i l'abstenció del PP. Abans de finalitzar el Ple, es va fer entrar un punt per urgència, per fer una canvi de nom en una partida econòmica de l'Ajuntament, per valor de 10.000 euros, relacionada amb els Casals d'Estiu.

F.R.

Foto.
- Ramon Costa, Defensor del Ciutadà.