Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalment, el Corpus 2010 se celebra amb èxit

L'Associació Cultura i Tradició i la Parròquia de Sant Esteve van poder celebrar finalment el passat diumenge, 13 de juny, la diada del Corpus 2010, que havia estat ajornada la setmana anterior per la pluja. En aquesta ocasió, el temps va acompanyar i es van dur a terme totes les activitats previstes pels carrers del nucli antic. La iniciativa va comptar amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura i de diverses entitats locals.
Per a l'ocasió es van fer servir 10.000 clavells blancs i vermells, a més d'esclòfia d'arròs, terra de pinyó, gespa tallada i xiprer. La major part de la flor típica del Corpus, la ginesta, s'havia fet malbé durant la setmana i l'entitat va encarregar 5.000 clavells més per poder completar les catifes. En la confecció de les catifes van col·laborar molts veïns i veïnes, la major part dels carrers del nucli antic. L'escola Sant Gabriel i els Gegants de Ripollet també van fer la seva catifa. Al migdia, els Trabucaires de Ripollet van realitzar una cercavila i una mica més tard van actuar els Falcons de Piera.

A més, durant tot el dia es va poder visitar al carrer dels Afores, 14, una mostra de fotografies del Corpus 2009, realitzades pels membres d'Acció Fotogràfica Ripollet. L'entitat, a més, va vendre algunes imatges, amb l'objectiu de recaptar fons per a Càrites Parroquial. També durant tota la jornada es va poder veure l'Ou com balla al pati de l'absis de l'Església.

La cantada de Cant Coral, la missa solemne i la processó pels carrers del Nucli Antic, programats per la tarda, també es van desenvolupar amb normalitat. La missa va comptar amb la intervenció del Cor de Cambra de Ripollet i la processó va estar acompanyada per la Banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i els Gegants de Ripollet.

R.H.