Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla local per a la Convivència de Ripollet s'integra al grup de treball de la Diputació

L'Ajuntament de Ripollet ha estat convocat per l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania del Servei de Polítiques de Diversitat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona per tal de formar part del grup de treball sobre 'Plans de Convivència i Civisme'. Aquest grup té per objectiu la realització d'un treball conjunt entre els diferents Ajuntaments per assolir un model coherent i compartible de Pla de Convivència.
L'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació està treballant per a dissenyar i consensuar amb els ens locals les definicions teòriques, els instruments de diagnosi i les actuacions que es podrien plantejar en futurs Plans de Convivència dels ens locals.

Des de l'any 2006, que es va crear el Pla Local per la Convivència, que coordina el regidor de Joventut, Ferran Tornel, s'han portat a terme diversos projectes en aquesta àrea. Així, s'ha creat l'Oficina de Mediació Ciutadana i s'ha posat en marxa l'Observatori del Civisme, una eina d'estudi que té per objectiu fomentar els comportaments cívics dels ciutadans i ciutadanes de Ripollet. Actualment, s'està treballant en la redacció de l'Ordenança de Civisme.

R.H.