Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pou del Gassó Vargas premiat per la Diputació de Barcelona

El pou per al reg instal·lat al parc de Gassó Vargas, construït amb la primera promoció de projectes FEIL, ha estat premiat per la Diputació de Barcelona, amb 3.000 euros i diploma, la 6a edició dels Premis a les millors iniciatives locals de Medi Ambient. El guardó, corresponent a la categoria de millor iniciativa local per a l'estalvi d'aigua 2009, als municipis entre 5.000 i 50.000 habitants, el van recollir l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo i la regidora de Medi Ambient, Gemma Edo, a Granollers, aquest dimecres, 9 de juny, en un acte celebrat a la Sala Tarafa de Granollers.
El Pou
Aquest pou abasteix d'aigua les zones verdes dels antics Pinetons, la zona que envolta els Pinetons plantada en diverses edicions del dia de la festa de l'arbre i els jardins del Gassó Vargas. Aquestes zones formen un continu verd que parteix de la Casa de Natura i arriba fins el carrer de Padró. Aquestes superfícies, que sumen en total unes 10 hectàrees, tenen unes característiques similars pel que fa a les espècies plantades i, per tant, unes necessitats de manteniment bastant similars. Aquest manteniment periòdic consisteix bàsicament en la recollida d'escombraries, la retallada del prat i el reg dels arbres i arbusts recent implantats i dels exemplars debilitats.

L'aigua que s'utilitza per al manteniment procedeix del subsòl evitant així la utilització d'aigua de consum humà. A més, l'energia necessària per accionar la maquinaria que extrau l'aigua és la obtinguda mitjançant un dispositiu autònom de generació d'energia format per panells solars i un molí de vent, que funciona depenent de la radiació solar i del vent. Aquest sistema d'accionament energèticament sostenible, ja que utilitza la combinació de l'aprofitament de l'energia solar i l'energia eòlica, utilitza una combinació de tecnologies que és pionera a l'Estat espanyol.

F.R.

Foto.
- Imatge del pou.
- Durant l'entrega de premis.