Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet aplicarà la retallada salarial als càrrecs electes

Fruit de la reunió celebrada el passat 28 de maig per la Comissió Municipalista de Catalunya, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, ha explicat que els càrrecs electes municipals, és a dir, alcalde i regidors, se sumaran a la retallada salarial que patiran els funcionaris. Així, en aquesta reunió es va fixar una taula amb uns percentatges que van del 5 al 15%, en funció dels sous. També es va acordar demanar un tracte diferenciat en funció de la situació financera de cada municipi i la obligació que tots els municipis apliquin el Decret Llei per a la reducció del dèficit públic.
La Comissió Municipalista, formada per membres de les executives de la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, ha destacat la importància que tots els municipis tinguin una sola veu i exigiran que no es torni a donar una situació com la viscuda fa uns dies, on no se'ls va informar de la impossibilitat de demanar crèdits. L'acord també contempla que el decret no s'apliqui en el cas dels consistoris que compleixin amb la legislació en matèria d'endeutament i d'estabilitat pressupostària, així com que la impossibilitat de demanar crèdits no es faci efectiva en el cas d'inversions ja previstes o en execució.

Vaga de funcionaris
Pel que fa a la vaga de funcionaris, prevista pel proper 8 de juny, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, ha comentat que “si els sindicats convoquen la vaga ho acceptarem dins del que és el joc democràtic i sense cap problema”. El consistori, segons Parralejo, l'únic que farà serà establir els serveis mínims per tal de garantir l'atenció als ciutadans.

Fotos (Federació Municipis de Catalunya)

R.H.