Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Club de Lectura Fàcil de l'escola Escursell, escollit com a exemple de bones pràctiques

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya va endegar, l'abril de 2009, un pla pilot de Club de Lectura Fàcil, amb l'objectiu d'impulsar la lectura a diferents segments de població que tenen dificultats de comprensió lectora. El Patronat Municipal de Cultura, a través de la Biblioteca Municipal, i amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació, va ser un dels escollits, juntament amb tres poblacions més catalanes, per dur a terme aquest Pla.
Pel que fa a aquest any, estan en marxa tres Clubs de Lectura Fàcil al municipi que tenen lloc a l'escola Escursell, l'Escola d'Adults i l'Oficina de Català. La Biblioteca de Ripollet ofereix els llibres que es necessiten per dur a terme aquesta activitat.

El passat 27 d'abril es va fer una reunió de valoració dels tres Clubs de Lectura Fàcil. L'Associació Lectura Fàcil, amb la seva representant Carme Mayol, va escollir com a exemple de bona pràctica el Club de Lectura de l'escola Escursell, per tractar-se de la primera experiència d'aquest tipus amb nens i nenes.

En aquest sentit, el proper divendres, 4 de juny, a les 9.30 del matí, l'Associació Lectura Fàcil farà una filmació a l'escola Escursell de l'activitat que estan preparant amb els alumnes de 5è. Aquesta filmació servirà, com exemple, en trobades i jornades, entre d'altres, com a experiència pionera en l'àmbit de Lectura Fàcil.

Foto: Una sessió explicativa del Club de Lectura Fàcil
L.P.