Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet s'omple de flors amb el Corpus 2010

El diumenge 6 de juny, Ripollet celebrarà una nova edició del Corpus, organitzada per l'Associació Cultura i Tradició i la Parròquia de Sant Esteve, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura. La festa començarà dissabte dia 5 a les 17h amb la recollida i tallada de la flor a la placeta de darrera de la plaça d'en Clos. Per diumenge s'han preparat, a banda de la creació de les catifes, diverses activitats que tindran lloc al llarg del dia. Per a l'ocasió s'han encarregat 10.000 clavells blancs i vermells a més de esclofia d'arròs, terra de pinyó, gespa tallada, xiprer i la flor típica del Corpus, la ginesta.
Els organitzadors han demanat la col·laboració de tothom, malgrat no formi part de cap entitat. Així, els interessats hauran de començar el dia a les 8 del matí als carrers del nucli antic. Les catifes es construiran durant el matí i es podran visitar a partir de les 12 del migdia. Enguany s'adhereix a la festa el Centro Aragonés de Ripollet que realitzarà una catifa al davant de la seva seu. Col·labora un any més el Col·legi Sant Gabriel.

Ampli programa d'activitats
Des de les 11 i fins a les 14h, al carrer dels Afores, 14 es podrà veure l'exposició Corpus 2009, amb un recull de fotografies realitzades per membres d'Acció Fotogràfica Ripollet. La mostra es podrà visitar altra vegada a la tarda des de les 17.30 fins a les 19.30h.

Els Trabucaires de Ripollet també seran presents a la festa amb una cercavila a partir de les 12 del migdia. I a les 13h farà la seva aparició una de les novetats d'enguany: l'actuació dels Falcons de Piera, que realitzaran diverses figures humanes pels carrers del nucli antic.

Ja de cara a la tarda, a dos quarts de vuit hi haurà la missa solemne a l'església parroquial on també durant tot el dia es podrà veure l'Ou com Balla (a l'absis). Per últim, a dos quarts de nou, tindrà lloc la processó de Corpus pels carrers de la Salut, plaça d'en Clos, carrer dels Afores, del Dr. Figarola, del Sol, Anselm Clavé i Nou. Enguany, el Santíssim serà portat a la custodia de plata i pedres precioses del segle XVI cedida pel Monestir de l'Assumpció de Maria Santíssima de Mataró. La comitiva serà acompanyada per la Banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i els Gegants de Ripollet.

FOTO: Portada del programa de Corpus d'enguany
FOTO2: Un moment de la presentació del programa amb el regidor de Cultura, Ferran Tornel i membres de l'Associació Ripollet Cultura i Tradició amb Pere Padró al capdavant.

L.P.