Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet s'adhereix al Dia Mundial sense Tabac

El dia 31 de maig es commemora el Dia Mundial sense Tabac. Per aquest motiu Ripollet ha estat un dels municipis d'arreu del món que s'ha sumat a la iniciativa de difondre els perjudicis que té aquest hàbit per a la salut de les persones. Així, durant el matí, el Departament de Salut Pública ha muntat un estand a la plaça de Pere Quart.
Tècnics municipals i personal del CAP han facilitat informació sobre els perjudicis del tabac i han donat consells i assessorament per deixar l'hàbit de fumar. També s'ha repartit material informatiu i s'ha realitzat una enquesta entre els ciutadans i ciutadanes. Aquests resultats, juntament amb els recollits als instituts, es faran públics a la tardor. Membres de l'Associació Espanyola contra el Càncer a Ripollet han col•laborat amb l'Ajuntament en aquesta jornada. L'activitat està inclosa en el Cicle Dona i Salut, que s'organitza en col•laboració amb la Regidoria de Polítiques d'Igualtat.

Altres consideracions
El consum de tabac és la segona causa mundial de mort, després de la hipertensió i el principal factor de risc cardiovascular evitable. Enguany, l'OMS ha escollit com a tema de la jornada: Gènere i tabac: la promoció del tabac adreçada a les dones; és important que en les polítiques de control del tabac es reconeguin i es tinguin en compte les diferències i respostes de gènere al tabac amb l'objectiu de reduir-ne el seu consum i millorar la salut d'homes i dones de tot el món.

F.R./R.H.