Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Petició de dos espais públics per als dos primers alcaldes democràtics

El passat 26 de maig, la Comissió en Memòria de les Víctimes del Feixisme va presentar una instància a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Ripollet acompanyada d'un informe dirigit a la Comissió d'Honors i Distincions. L'entitat proposa que Ripollet reconegui i honori als seus dos primer alcaldes democràtics, Magí Girbau i Baqués i Josep Ros i Prats, posant el seu nom a alguna via, parc o edifici del municipi.
Abans de l'entrega de la instància, membres de l'associació van llegir un manifest que explicava la importància a nivell democràtic per Ripollet que van tenir Girbau i Ros, alcaldes escollits democràticament entre els anys 1931 i 1934.

L'associació ja havia realitzat algunes accions en el passat amb aquest objectiu, tot i que es va trobar amb l'oposició d'alguns veïns de Ripollet que no volien que es canviés el nom del seu carrer, especialment pel que suposaria a nivell administratiu. Ara, presenten aquesta instància demanant que el nom de Magí Girbau i Baqués i el de Josep Ros i Prats, consti en algun lloc del municipi sense que això afecti a cap veí de Ripollet. Per això proposen que sigui un parc o bé algun edifici municipal el que serveixi com a distinció a aquests dos personatges.

L.P.