Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde participa d'una acció per atreure empreses als polígons industrials locals

La Federació de Municipis de Catalunya va organitzar el passat divendres, 21 de maig, una jornada a Madrid per a atreure inversions d'empreses espanyoles a una quaratena de poblacions catalanes, entre elles Ripollet. L'alcalde, Juan Parralejo, va assistir a la presentació de la iniciativa 'La base del futur', creada per a què els principals municipis catalans promocionin els seus polígons industrials, com a motor de riquesa i ocupació.
L'acte, celebrat al Círculo de Bellas Artes, va tenir lloc davant d'un centenar d'industrials. Va estar encapçalat pel president de la FMC, Manel Bustos, acompanyat dels alcaldes i els dirigents de patronals catalanes, cambres, Foment, Pimec i Fepime.

Facilitats
El paper dels municipis en aquest projecte consisteix en assessorar i agilitzar els tràmits necessaris per la implantació de noves empreses, tant pel que fa a localitat com fent d'enllaç amb altres administracions i entitats. Al mateix temps, s'oferiran facilitats en la concessió de llicències, com ara el pagament a terminis. A més, els municipis acompanyaran a les noves empreses en la relació amb el món científic, la universitat i les infraestructures del coneixement. També s'establiran ponts de diàleg amb les entitats financeres perquè l'accés al finançament sigui més flexible. Per últim, oferiran els serveis d'intermediació laboral i de l'oferta formativa adequada per a les necessitats dels perfils laborals que requereix l'empresa que s'instal·li al municipi.

Poden consultar el vídeo de la jornada en l'enllaç adjunt.

F.R.