Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CIP Molí d'en Rata celebra el Dia internacional dels Museus

Per tercer any consecutiu, Ripollet celebrarà el proper diumenge, 16 de maig, el Dia Internacional dels Museus. Sota el títol Ripollet, espai d'identitat, l'àrea de Patrimoni del Patronat Municipal de Cultura ha programat, entre d'altres activitats, una jornada de portes obertes al Centre d'Interpretació del Patrimoni i al Molí d'en Rata, visites guiades a les diverses exposicions, un recull fotogràfic i un recorregut pel Ripollet històric.
El programa començarà a partir de dos quarts d'11, amb la jornada de portes obertes i una visita guiada al Molí d'en Rata. A les 12, es visitarà l'exposició ‘Temps de Vinya' i a les 6, s'iniciarà l'itinerari pel Ripollet Històric, organitzat per la Regidoria d'Educació i guiat per l'Agrupació Ripollet Natura, dins el Pla Educatiu d'Entorn. A més, durant tot el dia, es podrà visitar la mostra ‘On vivim', a càrrec de l'Associació Acció Fotogràfica Ripollet.

Els museus més a prop
L'objectiu principal d'aquestes jornades és apropar les institucions museístiques i els professionals que hi treballen al públic en general, així com sensibilitzar els ciutadans sobre la tasca i els reptes que tenen els museus per esdevenir institucions al servei de la societat i el seu desenvolupament.

El Dia Internacional dels Museus és una celebració a nivell mundial que té lloc des del 1977 amb l'objectiu d'apropar als ciutadans la tasca que fan els museus, com a institucions al servei del desenvolupament de la societat, de la cooperació i de l'enriquiment de les cultures.

El Dia Internacional dels Museus està organitzat per l'ICOM (Consell Internacional dels Museus), organització no governamental de museus i professionals creada l'any 1946 amb seu a París.

R.H.