Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benvinguda a la renovada plaça d'en Clos

L'Ajuntament de Ripollet, amb el suport i finançament de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, van organitzar un seguit d'activitats el diumenge, dia 9 de maig, amb motiu de l'estrena de la renovada plaça d'en Clos. El programa d'activitats es va iniciar a les 10.30 hores, a la plaça de Pere Quart, d'on van sortir en cercavila els Trabucaires de Ripollet, pels carrers de Sol, Dr. Figarola, Duc de Tetuán, Salut, Nou, Anselm Clavé, La Palma i finalització a la plaça d'en Clos.
Simultàniamament, van començar els tallers infantils, organitzats pel Centre d'Esplai La Gresca i l'Agrupació Ripollet Natura. També va haver inflables pels nens i nenes, al carrer dels Afores. Finalitzada l'actuació dels Trabucaires a la plaça d'en Clos, a les 11.30, va tenir lloc l'actuació de la Coral El Vallès, amb un programa de cançons encapçalat per l'Himne de Ripollet. En finalitzar la cantada, li va prendre el relleu la Colla de Gitanes de Ripollet, amb un exhibició de balls.

La reforma
L'obra ha consistit en la substitució del paviment de tota la plaça, tant davant com darrera, per un terra amb aparença antiga. A més, s'ha instal·lat una estructura de ferro forjat, amb llums per dins, que actua de fanal i alhora de banc. A la part del darrera de la plaça s'han canviat de lloc les antigues escales de pedra i s'ha instal·lat una estructura de ferro que també fa funció de banc.

A l'inici de les obres, durant el mes d'octubre de l'any passat, un grup de veïns del nucli antic va fer pública la seva disconformitat amb el projecte de remodelació de la plaça d'en Clos. El col·lectiu, que va anunciar la recollida de 500 signatures en contra, va demanar al consistori l'aturada de les obres i que es consensués un nou disseny de la plaça. Posteriorment l'Ajuntament es va reunir amb els veïns per acostar postures i es va acordar realitzar alguns canvis, com ara la ubicació de les escales de pedra. Alguns veïns van voler fer visible el seu desacord amb l'estil del projecte, el dia de la presentació pública de la remodelació de la plaça, col·locant pancartes en alguns balcons.

F.R.

Fotos:
- Durant l'actuació de les Gitanes.
- Tallers infantils.
- Actuació de la Societat Coral El Vallès.
- Els Trabucaires.
- Detall de pancartes d'alguns veïns.