Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 300 alumnes de 6è de primària de Ripollet examinen el seu nivell

Aquest 5 i 6 de maig tenen lloc les proves d'avaluació de sisè de primària per a 66.851 alumnes catalans, convocades per el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. A Ripollet participen un total de 308 alumnes dels 11 centres públics i concertats del municipi. Es tracta d'una prova externa que avaluarà el nivell d'assoliment de les competències bàsiques al final de l'etapa de l'educació primària i que aquest any es desenvoluparà en dos dies. L'examen es durà a terme en 2.116 centres educatius i determinarà el domini de les competències lingüístiques en diverses matèries.
La prova, que se celebra per segon any consecutiu, incorpora enguany dues novetats respecte l'anterior edició. D'una banda, hi ha una prova de comprensió escrita i oral en llengua estrangera -que se sumarà a les proves que ja es van fer l'any passat de llengua catalana, llengua castellana i matemàtiques-. La prova de llengua estrangera serà majoritàriament en anglès -66.191 alumnes-, tot i que serà en francès per aquells centres que tenen aquest idioma com a primera llengua estrangera -660 alumnes-.

L'altra novetat de l'avaluació de primària de 2010 és la incorporació d'un dictat en les proves de competència en llengua catalana i castellana. A partir d'aquest exercici, l'alumnat haurà de mostrar els seus coneixements en ortografia omplint un seguit de buits. El fet que enguany es realitzi la segona edició de les proves permet comparar les dades respecte el 2009, veure el progrés de l'alumnat i analitzar l'evolució dels resultats. No obstant, aquestes proves no tindran incidència en l'expedient acadèmic de l'alumne.

F.R.

Foto:
- Durant la prova, alumnes del col·legi Anselm Clavé.