Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Racó de Lletres Locals s'obre el 23 d'abril, dia de Sant Jordi

El Racó de Lletres Locals tornarà a obrir-se a Ripollet coincidint amb el Dia del Llibre, a la plaça de Pere Quart, a partir de 2/4 d'11 fins a les vuit del vespre. El Racó de Lletres Locals és l'espai que recull i difon, des de l'any 2006, la producció editorial local. Enguany, com a novetats del Racó, es presentaran Mosquitos de invierno, un llibre de relats de Xavier Gassó Lorido; Petita història dels humans, una reflexió de Jordi Casanova i Roca sobre com el coneixement científic condiciona el pensament humà; i Fills dels 80. La Generació Bombolla, el còmic d'Aleix Saló guanyador del III Premi Tira Còmica Més Jove 2009, organitzat per Carnet Jove. Els tres volums es van presentar públicament a Ripollet durant el 2009, però encara no havien pogut participar en una festa de Sant Jordi.

Els autors visitaran el Racó de Lletres Locals durant la tarda per signar exemplars dels seus llibres. Així, Xavier Gassó signarà llibres a les sis de la tarda i a les set, Jordi Casanoves. Actualment, el Racó disposa de gairebé una vintena de títols, editats per autors o editorials locals, amb una temàtica molt diversa, des de l'esport fins a la història local, passant per novel·les, narracions i poesia.

Currículum dels autors que presenten novetats en el Racó
Jordi Casanova i Roca (Barcelona, 1959) és biòleg, professor d'Investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques i membre de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona i de l'Organització Europea de Biologia Molecular. Els seus treballs estudien la manera com els gens regulen el desenvolupament dels éssers vius.
Xavier Gassó Lorido (Ripollet, 1979) ha estudiat periodisme i ciències empresarials. Mosquitos de invierno és la seva primera recopilació de relats. També és autor de la novel·la Los ángeles no deberían pecar (2006), reeditada el 2010, i va participar en el volum col·lectiu Tic-Tac, cuentos y poemas contra el viento (2007).
Aleix Saló (Ripollet, 1983) és un ninotaire especialitzat en l'acudit de crítica política. Va començar a publicar en la premsa local als 17 anys. Actualment ho fa a Directe! i a l'Avui. Va guanyar el concurs de còmics del Carnet Jove, amb el qual va publicar Fills dels 80. La Generació Bombolla. Fins al 17 d'abril ha mantingut oberta al Cafè Galdós, de Madrid, l'exposició Madrilona, un retrat de l'actualitat sociopolítica a Madrid i Barcelona.

Foto:
- Durant les primeres hores del matí algunes persones ja es van acostar a les parades a comprar llibres i roses.