Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Colla de Gegants de Ripollet celebra el vintè aniversari acostant la festa als col·legis

El proper divendres, 23 d'abril, finalitza el primer taller de gegants que ha realitzat la Colla de Gegants de Ripollet al col·legi Anselm Clavé. Aquesta activitat s'ha realitzat amb el suport de les regidories de Cultura i Educació, en el marc del Pla Educatiu d'Entorn.
El taller l'han realitzat nenes i nens a partir de sis anys, conjuntament amb els seus pares, durant cinc divendres dels mesos de març i abril. En total han estat una vintena de famílies que s'han apropat al món dels gegants i gegantons, de les quals 4 han decidit unir-se a la colla local. El proper 7 de maig, els nens i nenes de 1r de primària de l'escola pinetons que així ho vulguin, també podran realitzar aquest taller durant cinc divendres, en horari no lectiu.

Durant el taller els participants han après com és un gegant i com es munta i es desmunta. Posteriorment, van provar com es porten els gegants i fins i tot com poder-los fer ballar. En una de les sessions també va participar la colla de grallers i finalment, a la darrera sessió, es farà una petita festa on els participants posaran a prova els seus coneixements, fent ballar els gegants en una cercavila pels carrers dels voltants del col·legi Clavé.

Aquesta activitat ha estat una proposta de la colla local a les regidories de Cultura i Educació, coincidint amb la celebració del 20è aniversari de l'entitat, per tal de difondre la cultura gegantera entre els escolars del municipi. La colla també ha anunciat que està preparant més activitats de cara a l'aniversari, que presentarà en breu.

F.R.

Foto:
- Ferran Tornel, regidor de Cultura, Rosa Dumenjó, de la Colla de gegants de Ripollet, Maria del Mar Viera, regidora d'Educació i Maria Vinuesa, cap d'estudis del col·legi Pinetons.