Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou programa de visites al CIP per a les entitats locals

L'Àrea de Patrimoni del Patronat Municipal de Cultura va presentar el passat divendres, 9 d'abril, un nou programa adreçat a totes les entitats del municipi. Sota el títol 'Descobrint Ripollet', el PMC convidarà a totes les entitats locals a visitar el Molí d'en Rata a través d'una visita comentada. Les primeres visites han estat programades entre finals de maig i principis de juny. Durant aquest setmana el Patronat farà arribar una carta informativa a totes les entitats culturals, esportives i partits polítics locals. Aquelles entitats interessades hauran de concertar la seva visita amb el personal del CIP abans del dia 11 de maig.
L'objectiu d'aquesta activitat, segons el regidor de Cultura, Ferran Tornel, és que "cal que el CIP s'acosti a les entitats i contribueixi en les seves activitats oferint-los la possibilitat de fer visites guiades de manera exclusiva per als membres de cada entitat. Estem convençuts que amb aquesta activitat ens enriquirem mútuament i que tot plegat contribuirà a millorar la feina que es fa des del CIP Molí d'en Rata".

Aquestes visites, amb una durada d'una hora, se sumen a les visites guiades per al públic en general que el CIP realitza des de fa un parell de mesos cada primer dijous de mes, a les 18.30 hores. Actualment, el CIP Molí d'en Rata acull tres mostres: El pa de la diversitat, al Molí i Temps de vinya i Protagonistes: sis ripolletencs que deixen petjada, al CIP. A més, recentment s'ha incorporat al Molí d'en Rata una novetat important, ja que es pot veure en directe com la turbina gira amb la força de l'aigua i es posa en funcionament tot l'engranatge que permetia moldre el cereal.

Les dates ofertades inicialment per a les visites guiades són:
- Dia 22 de maig, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.
- Dia 23 de maig, de 10 a 14 h.
- Dia 5 de juny de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00
- Dia 6 de juny de 10.00 a 14.00

Aquestes visites es realitzaran al molí i a Temps de vinya. Tot i així, en funció de la demanda, es podria plantejar una segona ronda més endavant.

5 anys del Molí
L'any 2005 es va encetar una nova etapa dins del Patronat Municipal de Cultura amb la inauguració del Molí d'en Rata, amb la intenció de contribuir a la recuperació del patrimoni històric i cultural Ripollet. En aquest sentit, l'any 2007 es va obrir al públic el nou Centre d'Interpretació del Patrimoni (CIP), que acull dues sales d'exposicions, una sala per a tallers, una sala de conferències, un magatzem i una sala de reserva per al fons d'objectes que poc a poc van arribant al CIP mitjançant donacions, cessions i puntualment compres.

R.H.