Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La línia de bus B2 tindrà parada a l'Hospital Parc Taulí

El proper dilluns, 12 d'abril, entrarà en funcionament la línia millorada d'autobús B2, que connecta les poblacions de Ripollet amb Cerdanyola, Barberà del Vallès i Sabadell. Entre les millores que presenta aquest servei es troben l'augment de la freqüència de pas, que passa de 25 a 20 minuts els dies feiners i la prolongació de la línia actual fins a l'Hospital parc Taulí de Sabadell, amb una expedició cada hora.
L'acte de presentació d'aquest servei va tenir lloc dimecres, 7 d'abril, a l'Ajuntament de Ripollet, a càrrec del Director General de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante; el Conseller delegat del grup Moventis, Josep Maria Martí; l'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona i l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo. Totes les parts es van felicitar per les millores que suposa aquest servei, ja que dóna resposta a la demanda dels ciutadans d'una millor connexió entre les diferents poblacions amb Sabadell i, concretament, amb el seu hospital de referència.

En aquest sentit, el Director General de Carreteres, Manel Villalante, va explicar que un dels objectius principals del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012, on s'inclou aquesta actuació, és garantir l'accés directe a les instal·lacions tant sanitàries com educatives. Villalante també va fer referència a d'altres projectes que s'estan portant a terme com ara l'intercanviador de La Sagrera, el carril Bus VAO i els estudis informatius del tramvallès i el túnel ferroviari d'Horta. Tot plegat, segons el Director General de Carreteres, va encaminat a millorar el servei de transport públic i a garantir la intermodalitat.

L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va explicar per la seva part que aquesta millora respon a una demanda dels usuaris i que es farà un seguiment del seu funcionament, per tal de veure si es pot millorar el recorregut i les freqüències. Ara, els veïns de Ripollet trigaran una mitjana d'entre 40 i 45 minuts en arribar fins al Parc Taulí. Els dies feiners, a partir de les 6.10 h i fins les 22.10 h, els usuaris disposaran cada hora d'un autobús directe a l'hospital comarcal. Els altres dos faran el recorregut que feien fins ara i que es prolonga fins a l'Eix Macià de Sabadell.

Per a la posada en marxa d'aquesta línia millorada, Sarbus ha invertit dos nous vehicles i ha creat 4 nous llocs de treball, tal i com va explicar el seu responsable, Josep Maria Martín, durant l'acte.

A banda d'aquest nou servei, durant la presentació es va avançar que la Direcció del Transport Terrestre està estudiant l'establiment d'una línia de transport urbà, que connecti el barri de Can Tiana de Ripollet amb el de Masrrampinyo, de Montcada i Reixac.

R.H.