Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una horta ecològica a la Casa de Natura

La Casa de Natura va iniciar, el passat mes de març, un taller d'horticultura en el marc de les jornades culturals a l'IES Can Mas. A l'activitat hi van participar dos grups de 21 alumnes de primer i segon d'ESO. La iniciativa consisteix en una introducció teòrica als conreus ecològics mitjançant jocs i activitats i una segona part a l'hort on es realitzen tasques pràctiques. Aquesta activitat es desenvoluparà al llarg de la primavera per altres escoles de Ripollet.
Aquesta iniciativa es desenvolupa en el nou hort ecològic i educatiu de la Casa Natura, que es troba dins el viver municipal, i on actualment exerceix la seva activitat l'empresa Jardinet, fruit d'una concessió administrativa amb l'Ajuntament de Ripollet. Aquesta empresa s'encarrega del manteniment de les zones d'horta així com de les zones enjardinades del recinte de Casa Natura.

Aquestes zones d'horta són un recurs educatiu que utilitzarà la Regidoria de Medi Ambient a la Casa Natura per portar a terme el seu projecte d'educació mediambiental adreçat a tota la població, amb l'objectiu de promoure actituds responsables i respectuoses amb el medi ambient.

A la zona d'horta es desenvoluparan tallers amb la finalitat de conèixer les plantes i el seu cicle biològic, conscienciejar la població sobre els conreus ecològics, la gestió dels residus mitjançant el compostatge i com s'ha de tenir cura d'un hort de manera respectuosa amb el medi ambient.