Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentat el Pla d'Acció d'Energia Sostenible de Ripollet

Amb motiu de la Setmana de l'Energia Sostenible, la Regidoria de Medi Ambient va presentar el passat dijous, 25 de març, a la Casa de Natura, el Pla d'Acció d'Energia Sostenible, encarregat a l'empresa DEPLAN SL. Amb aquest Pla es pretén reduir en un 20%, respecte l'any 1990, l'emissió de CO2 i altres gasos d'efecte hivernacle d'aquí a l'any 2020.
Aquest Pla forma part dels compromisos adquirits amb l'adhesió de l'Ajuntament de Ripollet, l'any 2008, al Pacte d'Alcaldes, a partir d'un conveni amb la Diputació de Barcelona. Així, Ripollet és un dels 630 municipis de 35 països adherits al Pacte d'Alcaldes.

43 accions
El Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) proposa un total de 43 accions, dirigides tant a l'aplicació directa a les dependències municipals, com en l'àmbit domèstic, empreses, mobilitat urbana i participació ciutadana. Segons el Pla, si l'Ajuntament les apliqués, aconseguiria un estalvi de 23.734 tones de CO2. Entre les accions es troba la instal·lació de programadors de calefacció a les escoles, sistemes de control d'encesa i detectors de presència, la substitució de làmpades, la realització de cursos de conducció eficient, vehicles menys contaminants o la contractació d'energia elèctrica verda.

El Pla d'acció s'ha elaborat a partir d'una diagnosi energètica i algunes avaluacions a una dotzena d'equipaments municipals, que han permès elaborar un inventari d'emissió de gasos d'efecte hivernacle a Ripollet.

Un cop presentat el Pla, la Regidoria de Medi Ambient ha obert un procés participatiu amb totes les àrees municipals, que culminarà amb l'aprovació del Pla d'Energia Sostenible al Ple Municipal.

R.H.