Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet se suma a la protesta davant la situació de l'escola pública

Més d'un centenar de mestres de les escoles públiques de Ripollet s'han concentrat aquest dimecres, 17 de març, al migdia, davant del Centre Cultural, per manifestar la seva oposició a la política educativa del Departament d'Educació de la Generalitat. La major part de professors no ha secundat la vaga convocada pels sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT, però sí han volgut manifestar el seu desacord amb alguns punt de la nova Llei d'Educació catalana.
Concretament, els mestres critiquen una retallada en les plantilles, l'eliminació de programes d'innovació, la dificultat per cobrir les baixes, així com la imposició d'un nou calendari escolar amb una setmana de vacances al febrer i l'eliminació de l'horari intensiu el mes de juny.

Amb xiulets i pancartes, els mestres s'han concentrat a la rambla de Sant Jordi i s'han manifestat per la rambla de Sant Esteve fins arribar a la dels Pinetons, mentre repartien informació als ciutadans i ciutadanes que passaven pel carrer. A tots els centres educatius públics de Ripollet s'han penjat pancartes de protesta contra la LEC i abans de l'inici de les classes s'han repartit fulletons informatius als pares i mares a les portes de les escoles. Els professors han assegurat als micròfons de Ripollet Ràdio que pensen continuar amb aquest tipus de protestes, ja que estan “molt indignats”.

R.H.