Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les maculatures de Tharrats s'exposen al Centre Cultural

Des del passat dimarts, 16 de març, ja es pot visitar a la Sala d'Art del Centre Cultural la mostra ‘Les maculatures de Tharrats', produïda per l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona en conveni amb l'Ajuntament de Pineda de Mar i la Fundació Tharrats d'Art Gràfic. L'exposició recull algunes de les millors peces elaborades amb aquesta tècnica gràfica mixta creada per Joan Josep Tharrats l'any 1954.
L'acte d'inauguració va tenir lloc el mateix dimarts i va comptar amb la presència del president-delegat del Patronat Municipal de Cultura, Ferran Tornel i de la cap de l'Oficina de difusió artística de la Diputació de Barcelona, Mireia Sabater.

La maculatura sorgeix de les màcules d'impremta, és a dir, del full imprès de manera defectuosa, encallat entre els corrons de la premsa i tacat per les retintades successives. Així, partint de la bellesa aconseguida per atzar a les màcules, Tharrats les enriqueix amb tota mena de materials i manipulacions, aconseguint peces de gran qualitat artística.

Projecte educatiu
A banda de les obres, l'exposició compta amb un important projecte educatiu, dirigit a tots els visitants, proporcionant un espai de documentació on conèixer l'artista i presentant diverses propostes d'intervenció dirigides perquè els espectadors puguin connectar les maculatures de Tharrats amb les seves vivències, sabers o intuïcions. D'altra banda, es proposa una activitat experimental plàstica, amb l'objectiu d'acostar els visitants al procés creatiu d'aquest artista. A banda de les visites escolars, el proper 29 de març, a les 19 hores, hi haurà una visita comentada sense concertació prèvia i totalment gratuïta. La mostra restarà exposada al Centre Cultural fins el proper 25 d'abril.

R.H.