Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament precinta l'antena de telefonia mòbil del carrer Padró

Dimecres, 10 de febrer, tècnics de l'Ajuntament de Ripollet, acompanyats del president de la comunitat de propietaris de l'edifici, van procedir a la desconnexió de l'alimentació elèctrica dels equips d'amplificació i de les antenes de telefonia mòbil del carrer Padró nº 86. Aquesta actuació va tenir lloc després de mesos de litigi amb France Telecom, que es negava a complir la normativa municipal de 2007, que obliga a retirar les antenes de telefonia situades a prop de col·legis.

Prohibició a prop de centres escolars
L'Ajuntament de Ripollet va aprovar fa tres anys el Pla especial d'ordenació urbanística municipal per al desenvolupament de la xarxa de telefonia mòbil. La normativa, basada en directrius de la Diputació al municipis, marcava els criteris d'on es podien instal·lar les antenes i on no. Així, es van determinar tres àrees: la zona A, on es poden posar aquest tipus d'antenes; la zona B, on es poden posar antenes sempre i quan es justifiqui perquè no es col·loquen a la zona A. I la zona C on, en cap cas, es podran posar antenes de telefonia mòbil. Amb la implantació d'aquest pla l'Ajuntament disposa de més marge per decidir on s'instal·la aquesta xarxa, cosa que fins ara feien les empreses de telefonia. L'antena del carrer de Padró, es trobava en una zona C, perquè estava situada molt a prop d'un centre educatiu.

Ordre judicial
El passat 6 de novembre, el Jutjat del Contenciós Administratiu donava la raó a l'Ajuntament i ordenava a l'empresa France Telecom, responsable de l'antena, a retirar-la abans d'un mes. Un cop finalitzat el període per recórrer la sentència i varis avisos per part de l'Ajuntament, encara no havia estat retirada.
Finalment, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va anunciar a la sessió del Ple Municipal del 28 de gener, que l'empresa tenia 10 dies per treure l'antena del carrer de Padró o l'Ajuntament procediria a precintar-la, cosa que finalment ha fet.

F.R.