Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de mig miler de persones participarà a la rua de Carnaval 2010

El proper 10 de febrer finalitza el termini d'inscripcions per participar en la rua de Carnaval que organitza el Patronat Municipal de Cultura i que aquest any es celebrarà el proper dissabte, 13 de febrer. Hores d'ara, han confirmat la seva participació un total de 10 comparses de grup i 1 d'individual, amb una assistència a la rua de mig miler de persones, xifra molt similar a la d'anteriors edicions.

La rua començarà a les 17.30 hores al carrer de Sarrià de Ter i recorrerà la rambla de Sant Jordi, la rambla de Sant Esteve, la rambla dels Pinetons i l'avinguda Maria Torras. A les 20 hores tindrà lloc l'exhibició de les coreografies al Pavelló Municipal d'Esports, i a les 20.30 hores, es procedirà al lliurament de premis. Enguany, els premis seran diploma i trofeu per a la millor comparsa reduïda; diploma i trofeu per al millor conjunt; per al millor vestuari; per la comparsa més divertida i per la millor coreografia.

Una de les novetats d'aquest any és que cap dels inscrits podrà optar a més d'un premi. Una vegada més, el jurat estarà format per un membre de cada comparsa i altres persones vinculades al món cultural del municipi.

Dues novetats més és l'increment de l'ajut compensatori que atorga el Patronat Municipal de Cultura a cadascun dels participants de la rua, que ha passat de 6 a 7 euros. També s'ha suprimit el sorteig dels equips de megafonia, a petició de les comparses. Així, enguany les 8 comparses que així ho han sol•licitat tindran equip de megafonia i només una no ha pogut optar-ne per presentar-se fora de termini.

Finalment, a les 24 hores s'iniciarà la Marxa Jove. La festa comptarà amb dinamitzadors i dj's. A més, també es lliuraran 3 premis individuals i un trofeu de grup. Per poder optar a aquests premis cal inscriure's el mateix dia, de les 23.30 h a les 1 h, a la taquilla del Pavelló.

En cas de pluja, l'organització es posarà en contacte amb un representant de cada comparsa per tal de convocar-los a una reunió on, entre tots els assistents, es decidirà què fer en aquest cas. El programa de Carnaval es tancarà amb la sardinada popular el proper dimecres 17 de febrer, a les 20 hores, al pati del Centre Cultural.

F.R.