Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'La Ciudad Jubilada' obre les seves portes al Centre Cultural

Des del dia 1 de febrer i fins al proper 7 de març, la Sala d'Art del Centre Cultural acull La ciudad jubilada, una mostra visual que relata la vida dels horts situats a la zona del riu Ripoll entre Ripollet i Cerdanyola.

Es tracta d'un projecte realitzat l'any 2008 per a l'exposició Post-it city. Ciutats ocasionals al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Arrel d'aquesta mostra es va crear el llibre La ciudad jubilada. Breve diccionario sobre los huertos informales en los ríos de Barcelona, centrat en els horts que hi ha entre Ripollet i Cerdanyola.

El seu autor, Pau Faus, explicava minuts després de la inauguració, que va comptar amb una gran afluència de públic, entre el que es trobava els usuaris dels horts, que "els horts de Ripollet són molt sincers, ja que estan a la visat de tothom", fet que no és gaire habitual en aquestes construccions.

L'exposició posa de manifest les diverses realitats que conviuen en els horts informals autoconstruïts de manera espontània pels veïns i veïnes, en la seva majoria jubilats, al marge del riu. Aspectes com el paisatge, l'espai, el reciclatge i l'arquitectura, s'alternen amb d'altres com l'oci, el passatemps, la rutina o la vellesa. Àmbits que es tracten mitjançant els testimonis i les imatges que ha recollit l'arquitecte i artista Pau Faus.

Per la seva part, el regidor de Cultura, Ferran Tornel va assegurar que "es tracta d'una de les exposicions més transgressores que s'han portat al Centre Cultural" i que a la seva manera, els jubilats que gestionen els horts fan art.

F.R.