Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Exposició sobre Joan Amades al CIP Molí d'en Rata

El Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata acollirà, a partir del dia 2 de febrer, l'exposició temporal Joan Amades, La memòria del poble, produïda per l'Associació Cultural Joan Amades i cedida pel Servei de Patrimoni de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb motiu de l'Any Amades, que es va celebrar l'any passat.

Pujat damunt d'un ase i carregat amb quaderns i una màquina d'escriure, Joan Amades (1890-1959) va recórrer tota la geografia catalana, recuperant costums i tradicions, refranys, auques, cançons, rondalles i llegendes. La seva producció és heterogènia i desigual, però d'un valor incalculable per la cultura catalana. En el seu costumari, Amades ens parla de Ripollet i destaca el Ball de Gitanes i ens explica que entre el territori que hi ha entre Barberà i Ripollet es troba la porta de l'infern de Catalunya.

Amb aquesta mostra es podrà descobrir de prop l'obra i la persona del folklorista, a través de diverses notes autobiogràfiques combinades amb una selecció de fotografies, il·lustracions i un breu discurs narratiu. Tot plegat contribuirà a conèixer l'home que preservà de l'oblit moltes de les costums i tradicions populars del país.

L'Àrea de Patrimoni del Patronat Municipal de Cultura es mostra molt satisfeta per aquesta cessió i no descarta continuar programant més exposicions temporals de petit format al CIP, tal i com ja ha fet anteriorment amb Èxit de Tomás Abella o 25 anys comunicant de l'Associació Ràdio Ripollet.

F.R.