Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen els preparatius pel Carnaval 2010

El Patronat Municipal de Cultura ja ha fet públic el programa i les bases per participar en el Carnaval 2010 que es celebrarà a Ripollet els propers dies 12 i 13 de febrer. Un any més, un dels actes més destacats serà la Rua de Carnaval amb el ja tradicional concurs de comparses que, enguany, ofereix algunes novetats. Per exemple, enguany cap de les comparses inscrites en el concurs podrà optar a més d'un premi. D'aquesta manera es garanteix un repartiment més equitatiu. El període d'inscripció de les comparses finalitza el 10 de febrer a les 19 hores al Centre Cultural i el termini per sol·licitar l'equip de megafonia acabarà el proper 29 de gener.

Atenent a les demandes de les comparses que han participat en anteriors edicions de la rua, el PMC atorgarà ajuts per valor de la despesa del lloguer de 8 equips de megafonia; és a dir, si hi ha més de 8 sol•licituds d'equips, es repartirà l'import del que suposa llogar 8 equips entre TOTES les comparses que ho hagin sol•licitat i cada comparsa assumirà el cost restant del lloguer del seu equip de megafonia. D'aquesta manera, tothom es veurà beneficiat i s'evitarà que, com succeïa anteriorment, les comparses que quedaven sense equip havien d'assumir el total de la despesa.

Pel que fa al programa d'activitats, divendres 12 de febrer, a les 17 hores, es celebrarà el Carnaval infantil al Pavelló Municipal d'Esports. Dissabte, 13 de febrer, a les 17.30 hores tindrà lloc la rua de Carnaval amb el tradicional concurs de comparses.

Un any més, els Diables i les Bruixes de Ripollet participaran a la rua. El recorregut del correfoc serà: carrer Sarrià de Ter, rambla de Sant Jordi, rambla de Sant Esteve, rambla dels Pinetons i avinguda de Maria Torras. A continuació, a les 20 hores, es realitzarà l'exhibició de les comparses participants i es farà públic el veredicte al Pavelló d'Esports. Recordem que el jurat està format per un membre de cada comparsa i per membres del teixit associatiu i cultural del municipi. Les categories dels premis del concurs seran: millor conjunt, millor vestuari, comparsa més divertida i millor coreografia. A més del premi a la millor disfressa individual o comparsa reduïda (2 a 5 components).

Tot i la disminució pressupostària que ha suposat la suspensió d'alguns actes, el PMC ha decidit augmentar en 1 euro l'ajut compensatori pel fet de participar a la rua, passant de 6 a 7 euros per persona.

Per finalitzar, a les 24 hores, començarà la Marxa Jove. Per optar als premis caldrà que els participants s'inscriguin a la taquilla del Pavelló, a partir de les 23.30 hores i fins la 1 de la matinada.

Finalment, el programa del Carnaval 2010 clourà amb la tradicional sardinada popular a càrrec de l'Associació Gastronòmica El Setrill. Aquest acte tindrà lloc el dimecres, 17 de febrer, al pati del Centre Cultural.

Adjunt trobaran un document amb les bases detallades.

L.P.