Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consellera de Salut inaugura el CAP La Farigola que atén usuaris de Cerdanyola i de Ripollet

La consellera de Salut, Marina Geli, juntament amb l'alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona i l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va inaugurar el passat dijous, 14 de gener, el CAP La Farigola. Aquest equipament, pensat per a 15.000 ciutadans, n'atén actualment uns 13.000, dels quals 6.000 són de Ripollet. Amb més de 1.000 m2, el centre, ubicat a Cerdanyola, ha costat 1.684.833 euros.

Aquest CAP, que es va posar en marxa ara fa 6 mesos, ofereix serveis de medicina familiar i atenció pediàtrica, educació sanitària i atenció comunitària, així com odontologia, treball social i atenció sexual i reproductiva.

L'objectiu del departament, tal i com va explicar la consellera, és descongestionar la resta de centres tant de Cerdanyola com de Ripollet. Geli va voler destacar la importància de la proximitat i de l'assistència primària com a base de la comunitat. A més, va destacar alguns aspectes del seu projecte sanitari, com el CUAP, una iniciativa aplicada a zones densament poblades, amb l'objectiu de “resoldre des de la proximitat la majoria dels casos” i evitar molts desplaçaments a Sabadell. Geli també va destacar que els especialistes del CAP II són els de l'Hospital Parc Taulí. Pel que fa al Taulí, la responsable de Sanitat de la Generalitat ha explicat que ja s'ha finalitzat una part important de la reforma prevista i s'han invertit 30 dels 50 milions d'euros previstos. Quant a l'Hospital Ernest Lluch, Geli ha assegurat que l'any vinent començaran les obres i que actualment ja s'estan realitzant els treballs d'enderrocament de la nau industrial on anirà aquest important equipament, respectant els terminis previstos.

Durant l'acte d'inauguració, la directora del CAP, Núria Balaguer, va mostrar-se orgullosa de formar part de l'equip que ha fet possible aquest equipament i va declarar la seva voluntat d'apropar el servei als ciutadans i minimitzar al màxim els processos burocràtics. L'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, per la seva part, va comentar els beneficis que suposa aquest centre tant per Cerdanyola com per Ripollet, i especialment per aquest barri on encara cal millorar alguns aspectes com el del transport.

Des de Ripollet, l'alcalde va destacar el profit arquitectònic que se li ha tret a l'edifici, cedit per l'Ajuntament de Cerdanyola a la Generalitat. Parralejo també va agrair tant als ciutadans com al personal del CAP la seva aportació i especialment a la consellera per la planificació sanitària que va fer a la comarca ara fa 6 anys i que ara està donant els seus fruïts. En aquest sentit, a banda de la inauguració d'aquest centre, l'alcalde va destacar les obres que s'estan fent al CAP II, així com la construcció del CAP III, que es preveu inaugurar la propera tardor i la construcció de l'Hospital Ernest Lluch, que està respectant els terminis previstos.

R.H.