Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Creu Roja es mobilitza per donar resposta humanitària als afectats pel terratrèmol d'Haití

Creu Roja a Catalunya s'està preparant per fer front a la catàstrofe d'Haití, que va ser sacsejat el passat 12 de gener per un terratrèmol de magnitud 7 graus en l'escala Richter. Des de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet, s'ha facilitat el número de compte de Caixa Catalunya 2013 0639 68 63545 perquè totes aquelles persones interessades en ajudar els damnificats, puguin fer un donatiu. Al fer l'ingrés, s'ha d'especificar que va dirigit als afectats d'Haití.

L'àrea afectada ha estat la província Oest, principalment les ciutats de Port-au-Prince, Carrefour i Jacmel, amb una població de 2,2 milions d'habitants.
Creu Roja a Catalunya disposa d'un Magatzem d'Acció Humanitària i d'Emergències, ubicat a l'Anoia des del qual es poden preparar enviaments, des de material d'aixopluc, com ara mantes, tendals de plàstic, kits de cuina i d'higiene i dipòsits d'aigua. Aquest magatzem d'Emergències i Acció Humanitària Internacional de la Creu Roja a Catalunya compta amb el suport d'Abertis i Caixa Terrassa.

També compta amb delegacions permanents a Haití i la República Dominicana, des d'on s'està preparant en aquests moments un primer comboi amb ajuda humanitària bàsica amb destinació a Haití com bidons d'aigua, kits de cuina i mosquiteres per a unes 500 famílies.

Tot aquest ajut se suma a l'operatiu humanitari que ha posat en marxa la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, que ha aprovat un primer enviament de fons per valor de 340.000€ i està preparant una crida d'ajuda per valor d'1.360.000€.

Les principals necessitats immediates de la població afectada consisteixen a la recerca i rescat, salut d'emergència, aigua i sanejament, allotjament d'emergència, logística i telecomunicacions.

D'altra banda, Creu Roja ha posat en alerta totes les seves Unitats de Resposta en Emergències a nivell estatal. En aquest sentit, la Institució humanitària desplaça avui des de l'estat espanyol tres delegats d'emergències.

En total s'han alertat 500 persones especialitzades en àrees com la salut, l'aigua i el sanejament, logística, distribució d'ajuda i telecomunicacions que podrien sortir en les properes hores des de tot l'estat espanyol. A més, surt avui des de Madrid un primer equip integrat per tres persones expertes en emergències.

L.P.