Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient sol·licita una subvenció per la millora del riu Ripoll

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet juntament amb els municipis per on transcorre el riu Ripoll, han impulsat una sol·licitud per a formar part dels projectes que desenvolupa la Comissió Europea LIFE+, un instrument financer per a la conservació del medi ambient. Els projectes que recolza aquest fons tenen com a objectiu l'aplicació, desenvolupament i millora de les polítiques de legislació comunitàries en matèria de Medi Ambient.

El resultat final esperat que es vol aconseguir és la millora, recuperació i conservació de l'ecosistema fluvial del riu Ripoll i l'ordenació racional de l'ús públic amb la conscienciació i educació ciutadana.

Es tracta d'un projecte comú treballat pels ajuntaments de Sabadell, com a beneficiari coordinador, i Ripollet, Barberà del Vallès, Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès i Montcada i Reixac com a beneficiaris associats.

L'Ajuntament de Ripollet serà el responsable de l'adequació del projecte al canvi climàtic i la correcte gestió dels residus recollits en les àrees de lleure del riu. El cost total del projecte ascendeix a 774.478 euros dels quals la Comissió Europea finança el 50%, la resta serà finançada de forma proporcional a la longitud de riu que passa per cada municipi. En cas que la Comissió Europea aprovi aquest projecte, els treballs començarien l'any 2011 i finalitzarien el 2013.

L.P.