Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Casa de Natura exposa de forma permanent 'Ripollet i els arbres'

La Casa de Natura va inaugurar el passat dijous, 10 de desembre, l'exposició 'Ripollet i els arbres'. La mostra es podrà visitar pels grups d'escolars i adults que visiten la Casa de Natura, a més d'unes 200 persones que han sol·licitat expressament la visita guiada de l'exposició. L'objectiu d'aquesta exposició és promoure el patrimoni natural del poble, sobretot els arbres, uns éssers vius que cal conservar sobretot en el moment actual on es donen un gran nombre de problemàtiques ambientals per les quals els arbres ens són de molta ajuda.

La mostra és una descoberta d'aquests éssers vius que comparteixen vida i espai amb tots nosaltres a la ciutat. A l'exposició es podran conèixer un munt d'aspectes relacionats amb la seva vida i com influeixen en la nostra. L'exposició consta de plafons temàtics explicatius de diferents aspectes dels arbres:
-La seva fisiologia: explica de manera esquemàtica tot el funcionament intern de l'arbre que ens ajuda a entendre com ens beneficien
-Els beneficis que ens aporten a tots nivells, tant per la nostra salut, beneficis econòmics, estalvi energètic, cultura i societat, simbologia, etc
-Quines són les espècies més plantades i perquè i quines condicions has de valorar a l'hora de triar les espècies més adequades per a cada indret de la ciutat
-Història de l'arbrat urbà a Ripollet
-Els moments del cicle de cada arbre que donen més bellesa a la nostra ciutat, per exemple la floració dels ametllers al febrer.

L'exposició també inclou una sèrie de fotografies on es poden trobar alguns exemplars destacables com 12 arbres caducs i 12 arbres perennes que figuren en les publicacions anterior editades per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet, conjuntament amb la Casa de Natura.

L'exposició està acompanyada d'un audiovisual on es resumeixen imatges de tot això i a més es recullen entrevistes on ciutadans i ciutadanes amb diferents perfils donen la seva vivència i opinió dels arbres del poble. També hi ha una mostra de les fulles, fruits i flors recol·lectats al poble que són una mostra de la nostra flora.

Aquesta exposició té una publicació associada, Ripollet i els arbres, un llibre presentat el passat mes d'octubre i que recull tots aquests aspectes d'una manera molt atractiva.

R.H.