Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Continua el procés de participació ciutadana per a l'Agenda 21 Local

El proper dijous, 19 de novembre, a les 19 hores, se celebrarà a la Casa de Natura la segona part del procés de participació ciutadana per a l'aprovació del Pla d'Acció Local per a la sostenibilitat o Agenda 21 Local. L'Agenda 21 Local és un document que desenvolupa un pla estratègic municipal basat en la integració, amb criteris sostenibles, de les polítiques ambientals, territorials, econòmiques i socials del municipi. L'Agenda 21 local sorgeix de la participació i presa de decisions consensuades entre els representants polítics, personal tècnic municipal, ciutadans i altres agents implicats.

Des de fa anys, l'Ajuntament de Ripollet està treballant en l'Agenda 21 Local i actualment disposa d'una proposta de Pla d'Acció Local. Aquesta proposta està elaborada basant-se en una auditoria i una diagnosi mediambiental del municipi. El passat 8 d'octubre es va fer un primer taller on es va presentar la proposta de Pla d'Acció Ambiental, i es van explicar les 6 línies estratègiques del Pla, els 19 programes d'actuació que se'n deriven i les 62 accions concretes.

Després de la presentació es van repartir entre els assistents uns formularis per emplenar on hi apareix cadascuna de les accions concretes i on cadascú ha de donar la seva opinió. Al final del formulari cada participant pot expressar tot el que vulgui encara que no estigui contemplat en el Pla d'Acció.

D'aquest formulari s'ha fet la corresponent publicitat per tal que, si algú no va poder assistir a l'acte de presentació del Pla d'Acció Local, també pugui participar en aquest procés. En aquesta segona trobada es presentaran els resultats de les valoracions i els comentaris dels formularis retornats. La Regidoria de Medi Ambient i Salut Pública, han agraït a totes les persones la seva participació en aquest procés i convida a tothom a la trobada del proper dijous.

F.R.