Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentats els nous vehicles de recollida selectiva a Ripollet

El dimarts 10 de novembre es va realitzar la presentació oficial dels nous vehicles de recollida selectiva de Ripollet que formen part del nou sistema Easy, en funcionament al municipi des del passat 1 de novembre. Es tracta d'un nou mètode més ràpid, més net i més segur tant pels treballadors com pels vianants.

El nou sistema ha suposat el canvi de més de 600 contenidors així com de nous vehicles de recollida que poden treballar a banda i banda del carrer, a una distància de 5 metres. Això farà que els cotxes aparcats no siguin una molèstia.

El regidor de Serveis Municipals, Antoni Francolí, ha explicat en declaracions a ripollet.cat, que aquests primers dies han estat d'adaptació i que l'Ajuntament ajustarà el funcionament del nou sistema a mesura que es vagin veient quines són les necessitats de la població.
Francolí també ha explicat que tots els contenidors són adaptables per a persones sense visió o amb discapacitat. En cas que algun ripolletenc estigui interessat en que s'adapti el punt de recollida més proper al seu domicili, només cal que s'adreci a Serveis Municipals per fer la sol•licitud, al carrer de Balmes, 8 o al telèfon 93 504 60 05.

El nou sistema EASY també permet que la recollida la pugui fer una sola persona, des del camió, i per tant que sigui molt més segur pels treballadors. Els contenidors són de càrrega bilateral i ara la recollida orgànica es fa per separat del rebuig.

Finalment, el buidat del contenidor es fa per sota, de manera que tant el mateix contenidor com la via pública queden més nets. Es tracta també d'un sistema que fa menys soroll i és més accessible, ja que els contenidors són més petits i còmodes d'utilitzar.


Avantatges dels sistema Easy
Més capacitat de recollida
Els nous contenidors tenen el triple de capacitat que els actuals Polivalència i alta mecanització de la flota de vehicles

El nou sistema permet reduir la quantitat de vehicles necessaris. També serveix per realitzar la recollida als dos costats del carrer. Només es necessita un operari.

Recollida més ràpida
Això suposa una reducció del trànsit ocasionat pel procés de buidatge dels contenidors.

Contenidors més accessibles
Aquest tipus de contenidors tenen una obertura més fàcil que facilita a l'usuari el dipòsit de la brossa així com de les bosses comercials. Les obertures estan adaptades per a persones grans o amb discapacitat.

Contenidors més nets
La neteja dels contenidors es realitza tant per dins com per fora amb el mateix vehicle. D'altra banda, la introducció dels residus es realitza per una boca diferent a la del seu buidat.

Mínim soroll
Es tracta d'un dels models de recollida de residus més silenciosos.

Més seguretat per als vianants i treballadors
Els contenidors són més baixos i per tant milloren la visibilitat de vianants i conductors de vehicles. També suposa una disminució dels riscos laborals, ja que l'operari es troba a l'interior del vehicle durant el procés de buidatge.

Ocupació de menys espai al carrer
Les illes de contenidors són molt més compactes i per tant no permeten el dipòsit de residus entre ells. Permeten també el buidatge a distància (fins a 5 metres) i la superació d'obstacles. Tot plegat suposa una millora de la imatge de l'espai públic.

L.P.