Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet podria rebre prop de 4 milions d'euros amb la segona convocatòria del FEIL

El nou Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local destinarà 3.919.432 euros a Ripollet per tal de desenvolupar, durant el proper any, projectes impulsats per l'Ajuntament, que contribueixin a la sostenibilitat econòmica, medi ambiental i social. El consistori té temps fins el proper 28 de gener de 2010 per presentar els projectes davant el Ministeri de Política Territorial.

Com a novetat, el nou ‘Pla Zapatero' permet que fins a un 20% d'aquesta ajuda, és a dir, prop de 800.000 euros en el cas de Ripollet, es destinin a actuacions d'interès social, relacionades amb l'educació, atenció a persones en situació de dependència o prestacions de serveis socials i reinserció social.

Els projectes finançats no podran superar els 5 milions d'euros ni haver rebut altres ajudes. Les inversions hauran de realitzar-se durant l'any 2010 i estar finalitzades abans del 31 de desembre. Les obres del segon Pla E s'han de destinar a la promoció econòmica; la iniciativa emprenedora i la innovació (parcs empresarials, parcs científics i vivers d'empreses); obres de creació, equipament i desenvolupament d'infraestructures tecnològiques i d'innovació; la millora de l'accés a les xarxes i infraestructures de les tecnologies de la informació i de les telecomunicacions; l'impuls de l'estalvi i l'eficiència energètica, així com l'accessibilitat i la utilització d'energies renovables.

Les obres també poden estar relacionades amb la promoció de la mobilitat sostenible i el transport no contaminant; l'impuls d'estalvi i l'eficiència en la gestió dels recursos híbrids, construcció de xarxes de sanejament i d'infraestructures de depuració d'aigües residuals; les relacionades amb la gestió i tractament de residus; la recuperació i conservació d'àrees naturals; la prevenció i detecció d'incendis; la construcció, rehabilitació o millora de centres educatius, edificis municipals per a l'atenció a les persones amb dependències, centres de serveis socials, sanitaris, culturals i esportius; la conservació del patrimoni històric i paisatgístic, i la modernització de l'administració local, amb l'objectiu de facilitar el correu electrònic dels ciutadans als serveis públics.

Foto: Actuacions del FEIL de l'any 2009.

R.H.