Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessió ordinària del Ple Municipal del 29 d'octubre de 2009

Dijous, dia 29, es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal del mes d'octubre, on va destacar l'aprovació de les Ordenances Fiscals per a l'any 2010. Enguany, els impostos municipals s'han congelat, però s'han inclòs algunes novetats, relatives a l'impost de construcció, amb una nova base d'aplicació. També s'ha regularitzat la taxa d'utilització de les cambres frigorífiques del Mercat Municipal i s'ha ampliat fins als 25 anys l'edat per a que els fills que no treballin puguin continuar beneficiant-se del carnet familiar del PAME. El punt va ser aprovat amb el suport de PSC i CiU i el vot en contra del CpR i el PP.

El Ple va continuar amb un punt de modificació de partides econòmiques de l'Ajuntament de Ripollet, de 185.280 i 42.979 euros. Aquestes, es destinaran a un nou taller d'ocupació per a 14 persones i un programa de qualificacions professionals, amb 20 alumnes. Es va donar el vistiplau al punt amb els vots favorables de PSC i CiU i l'abstenció del CpR i el PP.

El següent punt va ser la regularització de tots els serveis que l'empresa adjudicatària del servei de neteja dels edificis municipals ha fet de forma extraordinària. es va donar llum verda al punt amb el suport de PSC, CiU i el CpR i l'abstenció del PP.

El punt sisè va ser la modificació del contracte per a la gestió del servei de neteja viària i recollida d'escombraries, que permetrà a l'Ajuntament gaudir de 800 m2 per a magatzem, corresponents a la segona planta de la nau que l'empresa construirà en terrenys municipals, sense suposar cap cost per al consistori. El punt va ser aprovat amb el suport de PSC i CiU i els vots en contra del PP i CpR.

El darrer punt, previ a les mocions va ser l'inici de la licitació del servei públic de menjador, amb l'objectiu de tenir una empresa per a principis d'any, un cop totes les escoles s'han compromès a fer ús d'aquest servei durant els 4 anys de l'adjudicació. Va ser acceptat amb el vot favorable de PSC i CiU i l'abstenció dels grups de l'oposició.

Per últim, es van debatre tres mocions. Una d'elles, presentada per tots els grups a petició de la plataforma social "Los lunes al sol", exposa que l'Ajuntament es compromet a que els terrenys que ocupa aquesta empresa continuïn essent industrials, per evitar maniobres especulatives amb el sòl. El text es va aprovar amb el suport unànime de tots els grups. Després de la votació el portaveu de la plataforma "Los lunes al sol" va demanar la paraula per agrair el suport municipal.

Les altres dues, presentades pel PP i el CpR, respectivament, feien referència a les obres de la plaça d'en Clos. Totes dues van ser desestimades després d'un llarg debat. Per la seva part, el govern va presentar dues mocions alternatives als textos de l'oposició, que van ser aprovades pels propis PSC i CiU.

Ja fora de ple, es va donar la paraula a un representant dels veïns de la plaça d'en Clos, presents a la sala, que van llegir un manifest per manifestar el seu descontent per la manca d'informació del projecte.

F.R.