Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vaga d'autobusos interurbans, també a Ripollet

Els dies 29 i 30 d'octubre CCOO i UGT han convocat una vaga del transport de viatgers de la província de Barcelona per la falta d'acord amb la patronal sobre la negociació del conveni. A Ripollet, només funcionarà l'autobús número 620, complint els serveis mínims de 6.30 a 9.30h i de 17 a 20h. La freqüència de pas serà de 20 minuts.

Els sindicats protesten contra la congelació salarial i no accepten un augment de l'IPC real que proposen els empresaris perquè aquest podria ser zero. Aquest any perceben el mateix salari que el 2008 perquè estan fora de conveni, ja que l'últim, que regulava els anys compresos entre 2005 i 2008, s'ha acabat.

Els treballadors volen pactar increments de sou i demanen augments per al plus del conductor preceptor per conduir i cobrar bitllet al passatger. Els dos sindicats representen uns 8.000 conductors de transport de viatgers a Barcelona.

La patronal està formada per la Federació Catalana d'Autotransports de Viatgers (Fcav) i l'Associació d'Empresaris de Transport Discrecional de Catalunya (Audica). Consideren que, a causa de la crisi, no poden assumir augments de sou del 4,5 i del 3,5%, tal com reclamen els treballadors.

En cas de no arribar a cap acord, s'ha previst realitzar una nova vaga a mitjans de novembre.


L.P.