Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada formativa per prevenir la mutilació genital femenina

El proper divendres dia 30 d'octubre tindrà lloc el primer dels actes que s'han preparat des de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat amb l'objectiu de commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones, que se celebra el 25 de novembre. En aquest cas, inaugura el programa una jornada formativa sobre la prevenció de la mutilació genital femenina, on fins el moment ja s'han inscrit 22 persones.

La jornada ha estat organitzada amb la col·laboració de la Secretaria d'Immigració, els Mossos d'Esquadra i l'Associació de Guineans/es. L'activitat està dirigida a professionals de l'àmbit de la salut, de l'educació, de la seguretat i dels serveis socials, així com totes aquelles persones que puguin estar interessades en la temàtica (veure programa adjunt). L'acte tindrà lloc el 30 d'octubre, de 9 a 14 hores, a la Sala d'Actes del Centre Cultural (Rambla de Sant Jordi, 2-4).

!De tot cor, la violència no és amor!
Aquest és el títol del programa d'activitats que enguany commemorarà el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones a Ripollet. La majoria de les activitats es dirigeixen, especialment, al públic jove, donat que el principal objectiu del programa és el preventiu. Així, hi haurà, el 6 de novembre, una activitat sobre la perspectiva de gènere en el marc del Taller de còmic del Kftí de Can Mas i el 20 de novembre es farà un taller sobre l'amor romàntic per als joves que utilitzen aquest servei.

En quant a les activitats dirigides al públic general, el 12 de novembre s'ha programat una xerrada sobre la masculinitat masclista, al CIP Molí d'en Rata; el dia 24 el Centre Cultural acollirà l'espectacle 'Pomes per la Pau', a càrrec de Pepa Lavilla, i el 25 de novembre, també al Centre Cultural, es farà una xerrada sobre les estratègies legals a Catalunya per a eradicar la violència masclista (Veure programa adjunt).

R.H.