Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat augmentarà el suport als ajuntaments en els pressupostos del 2010

El president del govern català, José Montilla, davant l'actual crisi econòmica, s'ha compromès a augmentar en un 3% el Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat per l'any 2010. Aquest i altres compromisos s'han adoptat en el marc de la reunió mantinguda el passat dimecres, 21 d'octubre, amb la Comissió Municipalista de Catalunya.

Aquesta, on és membre l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, està encapçalada pel president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, i el president de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve.

El president Montilla també va explicar durant la reunió que els pressupostos de la Generalitat, a més, inclouran partides extraordinàries per a polítiques actives d'ocupació. L'any vinent també creixeran els recursos destinats a beques de menjador i augmentarà la dotació per al fons d'emergències socials dels Ajuntaments. A tots aquests increments, s'hi ha d'afegir la nova línia de crèdit que obrirà l'Institut Català de Finances i que estarà destinada a finançar actuacions municipals amb el tipus d'interès bonificat.

Comissió mixta
Relacionat amb el finançament municipal, el president de la Generalitat també s'ha compromès amb els Ajuntaments a constituir una comissió mixta amb l'objectiu de preparar el desenvolupament del model de finances locals previst en l'Estatut de Catalunya. Aquesta comissió ha d'analitzar l'elaboració d'una llei d'hisendes locals i la millora de les transferències incondicionades.

R.H.