Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Multitudinària Trobada de Gegants de Ripollet

Una quinzena de colles van participar aquest diumenge a la XIX Trobada de Gegants de Ripollet, organitzada per la Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC) amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura. Entre les colles convidades hi havia la de la població rossellonesa d'Elna, que va venir acompanyada per l'alcalde d'aquesta població, Nicolás García, dos tinents d'alcalde i un tècnic municipal. La comissió va ser rebuda per l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, al Centre Cultural.

La seva presència responia als contactes que l'entitat ha mantingut amb el municipi rossellonès per a l'organització de l'exposició ‘La maternitat d'Elna, bressol de l'exili' i que es pot veure al Centre Cultural fins el 7 d'octubre. Durant l'acte institucional, l'alcalde d'Elna va explicar que tenen previst fer un museu i un alberg a l'edifici de la maternitat. A més, va anunciar que havien convidat als Gegants de Ripollet a visitar la població durant la seva Festa Major, el proper 12 de desembre.

La trobada gegantera va comptar amb la participació dels gegants d'Argentona, Cerdanyola, Rubí, Piera, Riudarenes, Balaguer, Gualba, La Llagosta, Castellterçol, Polinyà, Creixell, Arbúcies, La Concòrdia de Sabadell i el cuiner de la família Pardo de l'Hospitalet.

La jornada es va iniciar a les 11, amb una plantada al parc del Primer de Maig. Desprès d'una cercavila per la rambla de Sant Jordi, centenars de persones van gaudir d'una ballada de totes les colles a les pistes de l'ESBAR. Abans, la CRAC va lliurar un obsequi commemoratiu a totes les colles participants i va recordar que l'any vinent Ripollet acollirà la Trobada de Gegants del Vallès.

FOTO 1: La colla dels Gegants de Ripollet
FOTO 2: La colla de Gitanes va participar a la Trobada
FOTO 3: Representants de les colles participants, després de rebre l'obsequi de la CRAC
FOTO 4: Els gegants d'Elna, durant la ballada a les pistes de l'ESBAR
FOTO 5: Recepció oficial, al Centre Cultural

R.H.