Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'esperit d'Elna envaeix Ripollet

El Centre Cultural va inaugurar el passat dilluns, 28 de setembre, l'exposició 'La Maternitat d'Elna, bressol de l'exili', produïda pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. Una proposta de la CRAC i el Patronat Municipal de Cultura, amb motiu de la Trobada de Gegants, que tindrà lloc a Ripollet el proper diumenge, 4 d'octubre.

L'acte, a banda d'un nombrós públic, va comptar amb la presència de l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, el regidor de Cultura, Ferran Tornel, la representant de la CRAC, Francesca Gispert i el director de Serveis Territorials de Barcelona del Departament d'Interior de la Generalitat, Ángel Merino. Tots van coincidir a destacar el gran valor humà de l'exposició i la importància d'Elna per a la història de Catalunya i d'Europa.

Durant la inauguració es va avançar que aquest cap de setmana visitarà Ripollet l'Alcalde d'Elna i la colla gegantera d'aquesta població per participar a la Trobada de Gegants.

La història de la maternitat d'Elna
La mostra tracta la història d'Elisabeth Eidenbenz, una jove mestra suïssa que havia seguit la Guerra Civil atenent els infants refugiats al bàndol republicà i que va organitzar, en una residència de la vila rossellonesa d'Elna, una maternitat on atendre les parteres procedents dels camps de refugiats i els seus fills. A Elna van néixer prop de 600 nens i nenes, dels quals 400 eren fills de mares republicanes espanyoles.

R.H.