Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 60 persones s'han preinscrit a l'Aula d'Extensió Universitària de Ripollet

El proper 6 d'octubre tindrà lloc l'acte d'inauguració del primer curs de l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran de Ripollet, on ja s'han inscrit un total de 58 persones. L'entitat va presentar ahir dijous el programa de conferències del primer trimestre, que començarà amb la conferència del meteoròleg Francesc Mauri sobre el canvi climàtic.

L'acte de presentació, obert a tothom, tindrà lloc al Teatre Auditori, el proper 6 d'octubre, a les 19 hores. L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, i el vicerector de la UAB i responsable de les Aules d'Extensió Universitària, Bonaventura Bassegoda, seran els encarregats d'inaugurar el curs. L'Aula de Ripollet vol que aquest acte pugui servir per a que el públic assistent vegi en què consistiran aquestes conferències i animar-se a realitzar la preinscripció, la qual continua oberta.

Les xerrades tindran lloc el primer i tercer dimarts de cada mes, a les 18 hores, al Centre Cultural. Tot i que en un principi estava previst fer-ho al CIP Molí d'en Rata, els organitzadors s'han vist obligats a canviar la ubicació, donat el nombre de preinscripcions rebudes. El programa de conferències continuarà el 20 d'octubre, amb el director de l'Institut d'Estudis Internacionals i Interculturals, Sean Golden, que parlarà de l'Índia del segle XXI. El doctor en Ciències de l'educació del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB, Josep Maria Sanahuja, parlarà el 3 de novembre dels reptes de present i futur davant les persones amb necessitats educatives especials. Joan de Serrallonga serà el tema de la conferència del dia 17 de novembre, a càrrec de Ramon Verdaguer Pous. I pel que fa al mes de desembre, les conferències tractaran temes com el dret civil català i la construcció de l'envelliment actiu a totes les edats.

L'Aula d'Extensió Universitària, portada a terme per una nova entitat local, amb Manel Sauló com a president, és la cinquena iniciativa d'aquest tipus que es realitza a la comarca i compta amb el suport de la regidoria de Serveis Socials. L'Aula està dirigida a persones majors de 50 anys, amb inquietuds intel·lectuals, que volen seguir formant-se en diferents àmbits com història, salut, tecnologia, art, economia o filosofia. Per participar, només cal ser soci de l'entitat, amb una quota de 35 euros anuals, que dóna dret a ser alumne durant el curs acadèmic i assistir a un mínim de 18 conferències magistrals, així com sortides i d'altres activitats.

FOTO: (D'esquerra a dreta) Paco Rebollo, Julià Lòpez, Manel Sauló i Ramon Costa.

R.H.