Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Celebració de la Setmana de la Mobilitat

Un any més, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet i la Casa de Natura celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. L'objectiu principal és recordar l'impacte generat en la qualitat de l'aire per l'ús abusiu del transport privat i potenciar l'ús de transports alternatius i menys contaminants com el transport públic, la bicicleta o, simplement, anar a peu.

La festa serà diumenge, dia 20 de setembre, a partir de les 11,30 hores al costat de l'estructura d'oci per a la gent gran que hi ha instal·lada a tocar dels Pinetons. Durant el matí una persona especialista farà una sessió d'exercicis per a mostrar el funcionament d'aquesta estructura i els beneficis per a la salut de la seva utilització.

Els més petits, amb les seves bicicletes, podran divertir-se en el circuit d'habilitats que guiarà el Club Ciclista de Ripollet. Paral·lelament, es farà una passejada en bicicleta pels voltants del municipi guiada per la Policia Local. Aquest acte pertany a la campanya Pedalada contra el canvi climàtic que està coordinada per l'associació Bicicleta Club de Catalunya.

Com a complement d'aquestes activitats i per tal de mostrar algunes de les possibilitats que ens proporcionen les energies renovables al nostre municipi, es farà una demostració del funcionament dels forns solars de la Casa de Natura i una explicació sobre el funcionament del pou existent a la zona, que subministra aigua freàtica per al reg gràcies a un dispositiu autònom de generació d'energia, format per panells solars i un molí de vent que funcionen alternativament segons les condicions climatològiques. També es farà una demostració de l'energia generada al pedalar una bicicleta estàtica que ha estat preparada gràcies a un conveni entre la Regidoria de Medi Ambient i l'IES Palau Ausit.

F.R.